4.11.06

Fil i Carbó, un homenatge al món miner

Les mines de Saldes van ser escenari l’any 1944 d’un terrible accident on hi van morir 34 miners. Aquesta és la base de l’argument de l’espectacle musical Fil i Carbó que la coral V9 de Viladomiu Nou (Gironella) portarà avui a la mateixa població. Aquest muntatge està basat en la novel·la de Ramon Soler també amb el mateix títol i, a part d’homenatjar el món miner, retrata el periple d’una dona que refà la seva vida després de la mort del seu marit i comença a treballar a la indústria tèxtil. Un total de 19 cançons donen argument a aquest espectacle que compta amb unes melodies creades expressament per l’ocasió. Es podrà veure avui al Magatzem de les Bales de Viladomiu a partir de 2/4 de 10 del vespre.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'he anat a veure i m'ha encantat! El recomano a tothom, tan si tenen relació amb el tèxtil i la mineria com si no! Aquesta gent són uns cracks! No us la perdeu! Em sembla que tenen previst seguir actuant al llarg de l'any que ve...

Jordi Torras ha dit...

Hola! Estarem pendents de possibles noves representacions d'aquest espectacle. No he tingut l'oportunitat d'anar-lo a veure, suposo que al ser un muntatge amateur és difícil fer una programació fixe. Les crítiques del públic són molt bones, per poc que pugui m'escaparé al Viladomiu Nou!

Anònim ha dit...

Hola,
De moment hi ha programades unes 10 actuacions fins al juny del 2007.
Podeu informar-vos al Cosorci del Parc Fluvial - 938250689
Torre de l'Amo de Viladomiu Nou 08680 Gironella

Salut!

Ei.. enhorabona per aquest blog

Jordi Torras ha dit...

Hola dubi, gràcies per facilitar-me el telèfon. Ja me posat en contacte amb el Consorci i aviat publicaré els dies de funció exactes fins al maig. Les dates del mes de juny encara no estan concretades. Gràcies per tot!

Anònim ha dit...

Seria bo que la gent conegués aquesta història cantada i que va colpir a la comarca del Berguedà a l'any 1944. La mina molts mines pot plorar i tal com diu la dita:

La mina no existèix,
la mina es va fent,
és com la vida,
que l'hem de viure en tot moment.

Ramon.

Jordi Torras ha dit...

El teatre és una molt bona manera d’explicar histories, i si a més s’hi afegeix la música, l’argument encara agafa més força. Penso que el teatre musical té molta més càrrega emocional que el teatre de text, i si es tracta d’una història tràgica com la de Fil i Carbó, encara arriba molt més a l’espectador.

Gràcies Ramon per la teva aportació.