17.10.07

Bona salut pels musicals

Avui a El Periódico es podia llegir la noticia que Barcelona estrena dues noves sales de teatre i en reforma set més. Fins aquí un titular prou engrescador. Però si anem tiran avall la cosa s’anima: “Després de l'èxit de Grease i Cabaret, la febre pel musical pujarà amb Mamma mia! i Boscos endins”. És cert que això potser no aporta res de nou, era un fet prou conegut per molts, però el que m’ha sobtat més són les intencions d’una empresa holandesa, Stage Entertainment. Al mateix diari anuncien la intenció de portar a Barcelona, els espectacles que estan brillant a ciutats com Londres, Nova York i Madrid. Entre ells parlen de Cats, el Fantasma de l’Òpera i la Bella i la Bèstia. Seria bo que, definitivament, la capital catalana pogués acollir grans produccions de teatre musical i no haver de viatjar per poder gaudir-ne. La iniciativa d’Stage Entertainment ja és un pas i la programació actual i la dels propers mesos n’és un altre. Esperem que segueixi aquesta línia en una ciutat que fins i tot té una instal·lació anomenada Barcelona Teatre Musical. Ja s’hi ha pogut veure el Notre Dame de Paris o Gaudí. A partir del 29 de novembre hi aterrarà la Nina amb el seu Mamma Mia! i si es compleixen les intencions, els musicals tindran properament un lloc més que destacat a la cartellera barcelonina.

2 comentaris:

Calidoscopi ha dit...

El que li donaria més fama a Barcelona seria consolidar una programació estable i continua de músicals coma Madrid o Londres. però bé tot es començar. Aveure si apart del músical Boscos endins les empreses estenen més el català pels musicals que es fan a BCN.

Mamma Mia serà un exitàs sens dubte. L'altre dia van dir que ja se n'havien venut 30.000 entrades. La gent en gaudeix moltíssim.

Manresa Calidoscopi

Jordi Torras ha dit...

Penso que a Catalunya hi ha públic suficient per fer una programació estable de teatre musical. L'èxit que va tenir Mar i Cel en les seves dues etapes n'és un exemple. Clar que el públic és exigent i tampoc va veure qualsevol cosa. A veure com funciona aquesta temporada, les 30.000 entrades de Mamma Mia és un bon inici!